Смарт Блог

Категория Инвестиции

10 от най-скъпите неща в света

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Интересно ли ти е да научиш кои са най-скъпите неща в света и колко струват? В следващата статия може да се запознаеш с 10 от тях, като със сигурност някои от тях ще те изненадат доста.


Всички знаем, че част от по-заможните хора, са склонни да платят баснословно много пари, само за да притежават нещо уникално и изключително. Без значение дали става въпрос за коли, къщи, бижута или дрехи, някои от покупките на ексцентричните богаташи ни изумяват със своите цени. В следващата статия може да научите за 10 от най-скъпите неща на света. 

 

Най-скъпият шах в света - Pearl Royal 
Цена: 4 милиона долара

 

На пазара съществуват стотици разновидности на добре познатите  шахматни фигури. Може да ги срещнете изработени от пластмаса, дърво, стъкло, камък.  Фигурите в най-скъпия шах на света обаче са изработени от 18-каратово бяло злато и са украсени с диаманти, сапфири и перли от Южно море. Изящното произведение на изкуството е дело на австралийския бижутер и художник  Колин Бърн и поради изключително високата си цена е излагано само веднъж в Художествената галерия в Бевърли Хилс, Калифорния. Шахът е направен в лимитирана серия от 3 броя, като скъпоценните камъни, използвани за изработката на всеки комплект, притежават нужните сертификати.


 
Най-скъпият автомобил в света - Ферари 250 GTO от 1962 г.
Цена: 35 милиона долара

 

В момента най-скъпата кола на света е собственост на частен колекционер от Великобритания. Първият собственик на автомобила е Едоардо Луади-Габарди, който печели с него много титли на автомобилни състезания. Интересен факт, свързан с най-скъпото возило в света е, че то е единственото от този модел, претърпяло катастрофа с фатален изход, като през 1962 година олимпийският шампион по ски Анри Орейе загива в автопроишествие с автомобила, шофирайки със 100 км/ч на пистата Линас-Монтлери. Зад волана на най-скъпата кола в света се е возил и един от наследниците на световноизвестна марка бижута – Джани Булгари.


Най-скъпата хотелска стая в света - Роял Пентхаус Сюит, Президентският хотел в Женева
Цена: 65 000 долара на вечер

 

Със сигурност тази сума само за една вечер в хотел, ви се струва невероятна, но е факт. Сред част от звездните гости на хотела, позволили си лукса да нощуват в най-скъпия хотелски апартамент в света, са поп звездите Майкъл Джексън и Риана,  бившия американски президент Бил Клинтън, Бил Гейтс, Ричан Брансън.

 

Луксозният апартамент притежава 12 спални и 12 бани, достъп до хеликоптерна площадка, пиано на световно известната марка Steinway, билярдна маса и редица други луксозни удобства, а за добрия престой на гостите е подсигурен частен персонал. Терасата на апартамента предоставя прекрасна панорамна гледка към езерото и Мон Блан.

 

Най-скъпият телевизор в света - Prestige HD Supreme Rose
Цена: 2,3 милиона долара

 

Интересен факт е, че въпреки невероятно високата си цена, най-скъпият телевизор в света, далеч не е от най-големите плазми на пазара, като диагоналът му е само 55 инча. Стойността на този телевизор се основава на неговия дизайн. Рамката му, която тежи 28 кг е обсипана с розово злато, диаманти, кехлибар, аметист и алигаторска кожа.


Най-скъпият часовник: Haute Joaillerie на Chopard
Цена: 25 милиона долара 

 

Този часовник представлява своеобразно произведение на бижутерското изкуство. Обсипан е с 201 жълти и бели диаманти, подредени във формата на цвете. В центъра на бижуто е поставен корпус от бяло и жълто злато, който е заобиколен от 3 големи диаманта в сърцевидна форма – 11-каратов бял, 12-каратов син и 15- каратов розов, които с натискане на специален механизъм се разтварят и откриват циферблата на часовника, също покрит с диаманти. Невероятно красивото бижу е дело на швейцарската компания за луксозни часовници и бижута Chopardе, основана през 1860 година.


Най-скъпите дънкови панталони в света
Цена: 250 000 долара


Най-скъпите дънки в света се предлагат в бутиците Dussault Apparel в Ню Йорк и Лос Анджелис. Скъпите панталони са покрити с множество декоративни черепи от розово и бяло злато, диаманти 4 карата и рубини 15 карата. Те са шити на ръка по специфична технология, като начина на боядисването и обработката им също е специален.

 

Най-скъпото паркомясто в света се намира в Манхатън 
Цена: 1 милион долара

 

Стойността на този гараж е баснословна дори за стандартите на Манхатън, тъй като за тази сума в САЩ могат да бъдат закупени поне 4 къщи. Сметките показват, че парите, които бъдещият му собственик ще плати се равняват на сумата, която ще му струва ежедневно в рамките на 24 години да плаща глобите си за паркиране.  


Най-скъпото паркомясто в света се намира на 11-та улица в центъра на Манхатън и е част от луксозна 8 етажна сграда. Гаражът е с размери 7 метра дължина, 4 метра широчина. Височината му от 4.6 м позволява той да бъде направен на 2 нива и съответно в него да влязат 2 автомобила. Интересен факт е, че въпреки високите цени, които нюйоркчани заплащат за гаражни площи, по закон те не ги  получават завинаги, а за срок от 99 години и ги губят, ако сменят местожителството си.


Най-скъпата яхта в света - "History Supreme" 
Цена: 4,5 милиарда долара

 

Яхтата е собственост на анонимен бизнесмен от Малайзия, който я е закупил през 2011 година. Учудващо е, че тя е в категорията малки яхти, тъй като дължината й е едва 30 метра. Невероятно високата й цена е резултат на изключително скъпото й обзавеждане. Интериорният дизайн на яхтата е отнел цели три години и е дело на известен британски дизайнер. В облицовката й са вложени 100 000 кг злато и платина, които са използвани както за палубата, така и за вътрешните помещения. В спалнята на яхтата е разположена статуя, направена от парчета от метеорити и кости на динозавър. 

 

Най-скъпият телефон на света - Falcon Supernova iPhone 6
Цена: 45,5 милиона долара

 

Въпреки невероятно високата си цена, по технически характеристики най-скъпият телефон в света не се отличава от останалите телефони от този клас. Дизайнът му обаче е това, което го прави толкова уникален. Корпусът му е изработен от 18 каратово жълто или розово злато, по избор на клиента. Цената на този модел телефон варира, в зависимост от вида скъпоценни камъни, които са разположени между логото на Apple и гравирането на iPhone. Към модела се предлага и допълнителен аксесоар – слушалки, изработени от злато или платина, като цената им е 300 000 долара.

 


Най-скъпата сграда в света - Аbrај Аl Ваіt, 
Цена: 100 милиарда долара

 

"Aбpaдж aл-Бeйт" сe намира в Мека, Саудитска Арабия. Представлява комплекс от високи сгради и е най-голямата сградна структура в света. "Aбpaдж aл-Бeйт"  е и най-високата сграда в Саудитска Арабия и третата най-висока в света. Най-високата сграда в комплекса е 120 етажният 5 звезден хотел  „Кралска часовникова кула“, който годишно може да подслони 100 000 души. Разходите за строителството на комплекса възлизат на 15 милиарда долара.

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар