Смарт Блог

Категория Инвестиции

Гъвкавата политика за изплащане на вноските за бързите кредити

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

В съвременните времена на световна икономическа криза и несигурност, все повече хора се оказват в затруднено финансово положение, което е причината кредитните продукти, предлагани от различни финансови институции на пазара да стават все по-търсени. Поради лесната и бърза процедура за кандидатстване и одобрение, и по-гъвкавите възможности за изплащане на предлаганите на пазара бързи кредити, те стават все по-предпочитани от клиентите, нуждаещи се от кредит.

 

Бързите кредити са вид заем, който се отпуска от небанковите финансови институции. Основно  те се използват в случай на спешна нужда от финансови средства. Могат да служат  за покриване на разходите по възникнал извънреден, неотложен ремонт на жилището или автомобила, за плащане на сметка за битови разходи, покупка на техника или обзавеждане, изплащане на медицински разноски и др. Някои компании предлагат и кредити за по-големи суми, които да бъдат използвани за обединяване задълженията на клиента в един кредит с разумна вноска, която да облекчи семейния бюджет.


Основните предимства на Бързите кредити са:
 

Лесно кандидатстване – Процедурата по кандидатстване за бърз кредит е максимално опростена. В повечето случаи е нужно единствено предоставянето на актуален документ за самоличност.

 

Възможност за онлайн кандидатстване – За улеснение на своите клиенти, много фирми предоставят опцията, при която цялата процедура по кандидатстване се развива онлайн, без нужда от посещение в офис на компанията от клиента. Нужно единствено да се попълни онлайн формуляр на сайта на съответната фирма.

 

Бързо одобрение – Одобрението за кредит се получава изключително бързо – понякога в рамките на минути. Именно това е причината този тип заеми да се наричат „Бързи кредити“.

 

Нисък праг на одобрение – За разлика от банките, които имат редица изисквания, за да отпуснат определен кредит, условията, които поставят фирмите за бързи кредити, са минимални. Те не изискват представяне на трудов договор и доказване на доход, също така за отпускането на такъв тип заем не се изисква наличието на чисто кредитно досие и няма нужда от поръчител, който да гарантира кредита.

 

Възможност за 0% олихвяване – Повечето компании за бързи кредити предлагат възможността, в случай че кредитът бъде изплатен преди срока заложен в договора, клиентът да върне сумата, която е взел, без да дължи никакви лихви. 

 

Различни варианти на вноски по кредитите

Едно от големите предимствата на бързите кредити е гъвкавата политика на компаниите, които ги отпускат, по отношение определянето на размера на вноските, честотата на изплащането им и начините за плащане.

Фирмите за бързи кредити предлагат заеми в различни размери - от малки суми за покриване на дребни потребителски финансови нужди до по-големи суми, които да бъдат използвани за ремонтни дейности, за закупуването на нов автомобил или осъществяване на желаната почивка, а някои компании предлагат и услуга „Бързи ипотечни кредити“, които да осигурят нужното финансиране за закупуването на жилище. В някой случай клиентът може да вземе заем, чрез който да рефинансира свои предишни кредити като ги обедини в един общ. Компаниите за бързи кредити предлагат на своите клиенти възможността те сами да определят на какви вноски да изплащат своя кредит. Обикновено те биват седмични, двуседмични и месечни, като всеки кредитополучател може да избере най-удобния за него погасителен план. Той трябва да бъде съобразен с доходите, които получава клиентът, на каква честота се изплаща възнаграждението му и какви са регулярните месечни неотменни разходи, които има. След като вземе предвид всички тези фактори, кредитополучателят може да избере най-подходящия за него вариант за срок, в който да изплати получения заем и честотата на изплащане на вноските.

 

Месечни вноски

Хората, изтеглили бърз кредит, които получават еднократно месечното си възнаграждение, обикновено предпочитат да изплащат заема с месечни вноски – така наречения „Кредит до заплата“.

 

Двумесечни вноски

Кредитът, изплащан на двуседмични вноски е особено подходящ за клиенти, които получават аванс към заплатата си – съответно те биха имали възможността да изплащат два пъти в месеца вноските по своя кредит.

 

Седмични вноски

Някои клиенти предпочитат да изплащат взетия заем със седмични вноски. Обикновено такъв тип кредит е подходящ за лица, които получават своето възнаграждение на части всяка седмица или работят на дневен хонорар. 
Фирмите, предлагащи бързи кредити дават възможност всеки клиент сам да избере срока, за който да ще изплати взетия заем. Някои клиенти предпочитат да разсрочат за по-дълъг период изплащането на своя кредит, тъй като в този случай ще погасяват по-малки по размер вноски. Други избират да изплатят в по-кратък срок заема, като това ще намали лихвата и съответно общия размер на сумата, която да покрие дълга.

 

Начини за изплащане на вноските по Бързите кредити

Друго предимство, което повечето фирми за бързи кредити предоставят на своите клиенти, е възможността да изберат по какъв начин би било удобно за тях да плащат месечните си вноски.

 

Онлайн – Доста от компаниите за бързи заеми предлагат възможността вноската по кредита да бъде платена с дебитна или кредитна карта, чрез сайта на съответната фирма или използвайки специалните сертифицирани доставчици на услуги за плащане онлайн. Така клиентът може да извърши плащането от собствения си дом или офис, напълно сигурно, без каквото и да е оскъпяване.
 

На каса - В случай че клиентът няма достъп до компютър и интернет, вноската по кредита може да бъде платена и на място в офис на компанията. В случай че е по-удобно, може да се извърши плащане по банков път или чрез посещение на съответните каси за парични преводи.
Някои компании предлагат на своите клиенти възможността да бъдат посетени в дома си от кредитен консултант, който да събере вноската по кредита.

 

Възможност за обединяване на вноски
Фирмите за бързи кредити предлагат и така наречените кредити за рефинансиране. Това са заеми, с които кредитополучателят може да погаси предишни свои кредити и да ги обедини в един нов общ. Така клиентът може да промени условията по изплащането, да удължи срока за погасяването, а и получава удобството да изплаща една, вместо няколко месечни вноски.


 

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар