Смарт Блог

Категория Инвестиции

Кои са 10-те най-богати деца в света, спечелили сами състоянията си?

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Свикнали сме да говорим за богати млади наследници, но знаете ли, че по света има и деца, спечелили сами милионите си, още преди да завършат гимназия или имат шофьорска книжка? В статията по-долу може да научите кои са те и как са постигнали това.


Има не малко деца, които спечелват първите си милиони още в ранна детска възраст и то сами. Звучи невероятно, но е факт. Сега ще ви разкажем за някои от тях и как благодарение на амбицията си, желанието за успех и късмет, с помощ от близки, са успели да постигнат това и да се справят с всички предизвикателства. От геймъри до YouTube-ъри, ето кои заемат днес челните 10 позиции сред най-богатите деца, сами спечелели състоянията си.

 

•    На първо място откриваме Райън Каджи, ето и неговата история.
Когато Райън бил малък, още в предучилищна възраст, обичал да гледа много клипове в YouTube за рецензии на играчки и помолил своите родители да му направят негов собствен канал. Разбира се, те веднага се съгласили, но за съжаление в самото начало никой не гледал качените видеоклипове. Тогава майка му се сетила за нещо, което в последствие донесло и големия успех на Райън. Тя направила видеоклип с него, в който той си играе с над 100 играчки от поредицата Cars, Pixar, и този клип станал изключително популярен. 

 

Към днешна дата Райън Каджи е сред най-добре платените YouTube-ъри в света, като печели близо 30 милиона долара. Богатството му се увеличава през 2018, 2019 и през 2020 година успява да влезе в списъка с най-богатите деца с YouTube канал.

 

•    На втора позиция откриваме Анастасия Радзинская, по-известна като Настя
в интернет пространството. За нея сме ви разказвали и в предни статии. Анастасия е родена в Русия и е диагностицирана с церебрална парализа, като лекарите са се притеснявали, че тя може и никога да не проговори. Родителите й през 2015 година решават дори да продадат компаниите си, вярвайки в успеха на канала Like Nastya. В началото започват със заснемането на играчки, като с времето видеата стават с по-разнообразно съдържание, подходящо и за по-големи деца. Настя има вече над 190,6 милиона абонати на канала си, като за 2020 година тя спечелва огромната сума от 18,5 милиона долара.

 

•    Третото място се заема от Матю Дейвид Морис, по-известен като MattyB или
MattyBRaps. Той започва качвайки музикални видеоклипове в YouTube, но правейки ремикси на оригиналите. Първият публикува през 2010 година, когато е едва на 7 години, като за 4 години каналът му има милиард гледания. Първото му видео е кавър на известната песен на Джъстин Бийбър "Eenie Meenie". Състоянието му се изчислява на около 3 милиона долара, които е изкарал чрез купуване на песни, приходи от лични изяви и реклами.

 

•    На четвърто място се намира Moziah Bridges. Още от малко момченце, той 
много обичал да се облича хубаво и държал на външния си вид. Обичал да носи костюм в 3 части, дори като си играел на детските площадки. Но той изобщо не обичал папионките, които се продавали в магазините, така че още на 9 години решава да създаде компания, която да реши този проблем. Споделяйки идеята с баба си, която е била шивачка преди, тя решава веднага да му помогне. И с допълнителна подкрепа от майка си, той успява да постигне целта си и да стане изключително успешен, особено за ранната си детска възраст. Днес той продължава да прави папийонки, вратовръзки и други подобни аксесоари. Неговата линия се продава в ценовия диапазон от 15 до 50 долара. Само за около 6 години той успява да продаде продукти за над 600 000 долара.

 

•    Петата позиция се заема от Алина Морс. Когато е едва на 9 години, тя
създава своята компания за бонбони без съдържание на захар. Тя много обичала бонбони, но баща й й обяснил, че не трябва да яде захар, защото ще си развали зъбите. Тогава Алина решава да измисли бонбони без захар и започнала да експериментира, гледайки клипове в YouTube и приготвяйки различни бонбони. На 13 години основава компанията си Zolli Candy, като за 2018 година спечелва цели 6 милиона долара и компанията й става „номер едно“ в сферата на продажбата на бонбони без съдържание на захар.

 

•    На шесто място откриваме Ник Д'алойсио. Когато бил едва на 12 години, той 
се научил да пише софтуер и на 15 годишна възраст създава безплатно приложение за iPhone, което се нарича Summly. Приложението автоматично обобщава новинарските емисии, предоставяйки най-основната и важна информация. Когато Ник Д'алойсио е на 17 години успява да го продаде на Yahoo! Inc. за почти 20 милиона долара.

 

•    Седмото място се заема от Kyle Giersdorf, който на 16 години печели 
Световната купа Fortnite в Ню Йорк, придобивайки 1,8 милиона долара от общия награден фонд в размер на 3 милиона долара. Преди да постигне този огромен успех, той е само едно момче, което търси вдъхновение през стрийминг каналите, което реално му помага да се развие като геймър.

 

•    На осма позиция откриваме Евън, чиято история започва от ранната му 5 
годишна възраст. Тогава с помощта на своя баща, той прави запис на стоп движение с някои от играчките на Angry Birds. Евън имал желание само да покаже видеото на своето семейство и приятели, но без да очаква то се оказало много забавно за доста повече хора. Видеото има милиони гледания и прави около 1,3 милиона долара годишно до 2015. Към днешна дата Евън и семейството му имат общо 5 YouTube канала.

 

•    Деветото място се заема от Farrhad Acidwalla, който днес е на 27 години, но
вече над 10 години се занимава с предприемачество. Историята му започва, когато е само на 13 години. Той моли родителите си за пари назаем в размер на 10 долара, с които да създаде интернет общност за авиация и аеромоделиране. След време той продава проекта си на фен за близо 1200 долара. Когато става на 16 години решава да използва 400 долара, за да стартира свой бизнес - Rockstah Media - за реклама, брандиране и уеб разработка. Към днешна дата богатството му се оценява на 4 милиона долара.

 

•    На десетата позиция е Isabella Barrett, която става милионер на 6 години, 
когато започва кариера в TLC’s Toddlers & Tiaras. Днес Isabella е тинейджър и има 5 марки, като се грижи и за облеклото на много от най-големите тинейджърски знаменитости. Isabella споделя, че се мотивира, виждайки други деца и тинейджъри да постигат повече успехи от нея.

 

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар