Смарт Блог

Категория История

Кои са едни от най-скъпите хотели в света

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Всички обичаме да пътуваме и да посещаваме различни кътчета по света, които да ни зареждат с вълнуваща енергия. При планирането на всяко пътуване е важно внимателно да изберем мястото, където ще отседнем, както и да съобразим бюджета, локацията и удобствата, които ще направят преживяването незабравимо. Има заможни хора, които са склонни да заплатят немислимо висока цена, за да могат да се възползват от лукса и комфортната атмосфера, която предлагат някои хотели по света. В следващите редове ще ти разкажем за четири от най-скъпите хотели. 

 

Хотел Burj Al-Arab, Дубай  - Кралски апартамент - 28 000 долара на вечер


Един от най-скъпите хотели в света е 7-звездният дубайски хотел Burj Al-Arab, който отваря врати на 1 декември 1999 година.

 
Комплексът се намира на 280 метра от брега на Персийския залив на изкуствено построен остров, като достъпът до него се осъществява през мост, минаващ над водната повърхност. Хотелът има формата на корабно платно, а височината му от 321 метра го прави един от най-високите в света. На самия връх на сградата има хеликоптерна площадка, а също и луксозен бар и ресторант. 


На разположение на гостите на Burj Al-Arab  са частен плаж, 4 басейна, 9 бар-ресторанта и детски център. Хотелът не предлага стандартни стаи, а само луксозни апартаменти. От големите френски прозорци на помещенията се разкрива зашеметяваща гледка към залива и града. Повечето апартаменти са обзаведени със скъпи дизайнерски мебели, като клиентите могат да се възползват от луксозните тоалетни принадлежности, да се поглезят в джакузи и да бъдат обслужвани от личен иконом. Цените на апартаментите в хотела варират между 1000 и 15 000 долара, като най-скъп е кралският апартамент, който може да бъде нает за „скромните“ 28 000 долара. Мезонетът разполага с две бани с джакузита, библиотека, две стаи само за дрехи, частен асансьор, въртящо се квадратно легло, както и други облаги.

 

Хотел Four Seasons, Ню Йорк - Мезонет Ty Warner - 34 000 долара на вечер


5-звездният хотел Four Seasons се намира в центъра на Ню Йорк, в непосредствена близост до Сентрал Парк. Най-скъпият апартамент в хотела е деветстайният Ty Warner Penthouse, който може да бъде нает за 34 000 долара. Помещенията впечатляват с дизайнерското си обзавеждане, като всичко, до най-малкия детайл, е направено по поръчка. Леглото в спалята е покрито с балдахин със златни конци, а в банята има спа комплекс, обслужван от частен масажист. Гледката, откриваща се от балкона на апартамента е към Централния парк и Статуята на свободата. Гостите на апартамента могат да се възползват от услугите на личен иконом и шофьор.

 

Laucala Island Resort, о. Фиджи - 40 000 долара на вечер


Комплексът Laucala Island Resort се намира на частния остров Лаукала, на изток от остров Фиджи. Мястото впечатлява със своята възхитителна природа - тюркоазени лагуни, красиви плажове с фин пясък и планини, покрити с гъста зеленина. През 2003 година островът е закупен от Дитрих Матешиц, собственик на компанията за енергийни напитки Ред Бул, който го трансформира в свой собствен луксозен курорт. В началото той е бил предазначен единствено за лично ползване от собственика, но в последствие е трансформиран в луксозен курорт, който може да бъде посетен от туристи срещу значителна сума пари. Комплексът се състои от 25 самостоятелни вили, част от тях разположени на хълмовете над водата, а останалите на брега. Къщите предлагат всякакви удобства – луксозно обзавеждане, изработено от естествени материали, отделен  басейн, външен душ. Обитателите им могат да ползват услугите на собствен иконом. Гостите на Laucala Island Resort могат да се възползват от луксозен спа комплекс, голф игрище, частни лодки за гмуркане, както и от различни спортни дейности – турове из джунглата, планинско колоездене, тенис, фитнес тренировки с индивидуален инструктор и други.     


Цените за нощувка в луксозния курорт стартират от 5000 долара, а най-висока е цената за разположената на най-високата част от хълма резиденция на собственика Матешиц. Желаещите да отседнат в нея трябва да заплатят огромната сума от 40 000 долара за една нощ. Резиденцията е съставена от 3 части –  една основна и две къщи за гости, разполагащи с всякакви удобства – басейни и индивидуални платформи за слънчеви бани, джакузита и други. Жилището дава възможност за 360 градусов изглед към рифа и водата.

 

Хотел President Wilson, Женева - 81 000 долара на вечер


Цените на хотелите в Швейцария са едни от най-високите в цяла Европа. Най-скъпият хотелски апартамент в страната и един от най-скъпите в света, се намира в хотел President Wilson. Сградата е разположена на брега на Женевското езеро, съвсем близо до сградата на ООН. Хотелът разполага с луксозен открит басейн, СПА център, стилни барове и ресторанти, предлагащи едни от най-скъпите вина в света и ястия, приготвени от топ готвачи. Почти всички стаи на хотела имат приказна гледка към Женевското езеро, Мон Блан и Алпите.


Тук са отсядали световноизвестни изпълнители, както и високопоставени политици като Бил Клинтън, Владимир Путин, Тони Блеър, кралят на Саудитска Арабия и други. 


Най-скъпият апартамент в хотела Royal Penthouse Suite, с площ от 1680 квадратни метра, заема целия последен етаж на хотела. Помещението има дванадесет спални със собствени бани и открита тераса, от която се разкрива великолепна гледка към Женевското езеро. Гостите на апартамента могат да ползват собствена фитнес зала, билярд, бар и библиотека. В трапезарията има махагонова маса за 26 човека, а също и роял на световноизвестната марка Steinway. За по-голяма сигурност на гостите, прозорците са бронирани.  Апартаментът разполага и с отделна стая за охрана, частен асансьор и достъп до хеликоптерна площадка. 


Цената, за която желаещите могат да се насладят на целия лукс и удобства на апартамента, е 81 000 долара на вечер.


Факт е, че много малко хора могат да си позволят лукса да отседнат в тези скъпи хотели и да се наслаждават на блясъка и комфорта, които предлагат. Това обаче не бива да ни спира да пътуваме и да откриваме нови места и преживявания, съобразявайки се с финансовите си възможности. А ако нямаме достатъчно финансови средства винаги можем да вземем кредит, за да можем да си доставим това  неповторимо преживяване.


Във видеото по-долу можеш да се насладиш на приказната атмосфера на Хотел Burj Al-Arab:


Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар