Смарт Блог

Категория История

Най-странните застраховки в света

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Всекидневно ни се налага да мислим и планираме как да подсигурим финансово своето бъдеще. Много често хората използват услугите на застрахователните компании, за да застраховат различни неща, които са важни за тях. Най-често застраховани са недвижимо имущество, автомобили, здравето и живота. Извън стандартните застраховки, някои от  фирмите, които предлагат такива услуги, се сблъскват и с наистина странни желания на своите клиенти. В статията ще ти разкажем за част от по-нестандартните застраховки, които навлизат все повече в този тип бизнес. 

 

Застраховането се изразява в набиране на финансови средства на застрахователните компании от клиентите, срещу които компаниите се задължават, в случай на настъпване на определено събитие, касаещо обекта на застраховката, да изплатят обезщетение. През 2022 година вече имате възможност да застраховате не само собствеността, здравето и живота си, но и различни части от тялото си, а също и да се подсигурите срещу риск от настъпване на определено паранормално явление например. Най-интересното е, че по света тази практика се развива с огромна скорост и все по-често хората прибягват към това да вложат парите си в застрахователен фонд, който ще им бъде в помощ след преживяването на определени събития. 


Ето някои от най-странните застраховки, които правят силно впечатление:

 

Застраховка срещу всякакъв вид паранормална дейност


Въпреки че няма сигурни доказателства за съществуването на извънземни, все пак има доста хора, които вярват в  присъствието на нещо, което е далеч от нормалното и обозримото. Това е причината някои застрахователни компании да предлагат застраховка срещу паранормални явления, с която клиентите им могат да се подсигурят, ако попаднат в ситуация, като например да бъдат отвлечени от извънземни. Тогава компенсацията,  която ще бъде получена, може да достигне до 5000 евро. Единственото условие е клиентът да предостави някакъв вид доказателствен материал, например фотография или специален медицински преглед, срещу който да се изплати застраховката. Според статистически данни над 6000 американци са подписали полици, които им гарантират обезщетение до 10 милиона долара, в случай на отвличане от извънземни същества. 


Изненадващото е, че такъв тип застраховки се правят още от 1987-ма година в щата Флорида, САЩ, от фирма St. Lawrence Agency. 


Друг странен застрахователен договор от този тип е свързан с хотел във Великобритания, който е подсигурил своите клиенти и персонал срещу паранормални явления. Договорът покрива и осигурява парично обезщетение срещу смърт или увреждане, причинена от духове или паранормални активности, които се случват на територията на хотела. 

 

Определени застрахователни фирми предлагат цял пакет услуги, свързани с редица паранормални дейности, като застрахованият клиент може да получи парична сума, варираща от 100 до 100 000 долара.

 

Застраховка „Любов“ или застраховка „Сватба“


Интересно е, че е голям броят на желаещите да се застраховат срещу несгоди, свързани с любовта. Първата позиция заема нестандартната застраховка срещу отговор „Не“ пред олтара. Оказва се, че  голяма част от хората, решили да сключат брак, се страхуват от този отговор и считат, че един добър вариант да понесат по-леко ситуацията, би било да направят застраховка. Тя може да им гарантира от 100 евро до неопределена сума пари, в случай на отказ от един от двамата младоженци. Все пак организирането на една сватба е свързано с много разходи, както и организация, ангажиране на фирми, хора и време. Ако сватбата ви се провали и успеете да договорите добри условия с някое застрахователно дружество, можете да си възстановите всички разходи обратно. 


Колкото и странно и необичайно да звучи, застраховките, свързани с любовта или със сватбите, набират все по-голяма популярност по света. 


Някои фирми предлагат дори обезщетение, което гарантира пълна възвращаемост на разходите, които сте похарчили за вечери, срещи, хотели и почивки, когато сте били влюбени в някого, но поради определени причини сте се разделили. Условието, разбира се, е да можете да докажете всички финансови разходи по време на връзката си. 

 

Застраховка срещу кредит


Това е не толкова странно, колкото рационално обезщетение, в случай, че искаме да изтеглим кредит, но се страхуваме, че във времето можем да се сблъскаме с непредвидени ситуации и кризисни моменти. Много добро решение се явява да си направим застраховка срещу кредит и да получим защита на нашите плащания на вноските по кредита, в случай на неблагоприятни събития.

 

Странните застраховки на холивудските „Звезди“


Няма как да не разгледаме и застраховките, които правят холивудските известни личности, свързани със самите тях. Тенденцията да се застраховат различни части от тялото, които според „звездите“ са безценни, нашумява от Дженифър Лопес и Доли Партън, които застраховат това, което намират за важно и красиво във външния си вид. 


Друга интересна застраховка, която бива обсъждана из холивудските среди, е свързана с усмивката на американската актриса Америка Ферера. Тя подсигурява безупречната си усмивка, след като печели своята известност с шините си и добрата си актьорска игра в американския комедийно-драматичен сериал „Грозната Бети“. Ферера е застраховала своите зъби за 10 милиона долара. През 2006 година фирмата, която произвежда пастите за зъби Aquafresh, откупва от застрахователната компания полицата на Ферера за голяма сума пари. Тази застраховка е част от програмата „Усмивки за успех“, чрез която се предлага безплатна стоматологична помощ за жени, които не могат да си позволят тези услуги. 


Друга странна застраховка е свързана с част от тялото на Кийт Ричърдс. Основателят на световноизвестната рок група Rolling Stones застрахова ръцете си за 1,6 милиона долара. В няколко интервюта, китаристът заявява, че точно тези ръце са неговият бизнес и дава обяснение на странната застраховка с това, че както всички други бизнесмени, той също се грижи за бъдещето на бизнеса си. 


Егон Роне също влиза в класацията за нестандартни застраховки. Британският емигрант е кулинарен критик, който е решил да защити вкусовите си рецептори, ако се появи във времето някакъв риск и те бъдат повредени. Полицата, която той създава е оценена на 400 хиляди долара и гарантира солидно обезщетение в случай, че Роне загуби вкусовата си чувствителност. 

 

Ако желаете да научите повече за Дългосрочната застраховка – „Живот“, изгледайте видеото: 



 

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар