Смарт Блог

Категория Инвестиции

Предимствата на онлайн пазаруването

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

В следващата статия ще разгледаме предимствата на онлайн пазаруването и как това става един все по-модерен и предпочитан метод за пазар, не случайно и в новата реалност, в която живеем. Ако и на теб тази тема ти е интересна, в следващите редове ще научиш ценна и полезна информация.

 

Онлайн пазаруването става все по-модерно и предпочитано в наши дни, заемайки трайно място в начина ни на живот. Ежедневно то си печели много нови привърженици и потребители, особено и в днешната ситуация на пандемия и препоръките за социална дистанция. В новата реалност, в която живеем пазаруването през интернет предлага редица удобства и е все по-предпочитан вариант, особено и от по-младите и съвременни хора, които така или иначе прекарват много време в онлайн пространството.

Както в световен мащаб, тези тенденции се забелязват отчетливо и в България. Освен типичните артикули като обувки, дрехи, техника, все повече хора вече пазаруват онлайн и храна, напитки, домашни консумативи. Наблюдава се как много търговци разширяват продуктoвата си гама онлайн, така че да могат да отговорят на нуждите и интересите на всеки отделен потребител. От друга страна самите купувачи вече биха искали да имат възможност да си поръчат всичко необходимо през интернет, без да им се налага да излизат, където и да е било. Някои от големите онлайн магазини споделят, че се качват продажбите им на детски артикули, стоки и консумативи, както и покупките на храна за домашните любимци. Предвид пандемията много хора си поръчват онлайн и здравни материали, маски, дезинфектанти. Това завишено потребление и търсене на онлайн услуги, накара и доста търговци да отделят по-сериозно внимание на търговията си в интернет и доставките до домовете. Това определено е ниша, която в момента доста се развива на нашия пазар и има голям потенциал. Доста хора работят и от вкъщи и те също предпочитат да използват предимно поръчки онлайн.

Нека да разгледаме по-детайлно кои са все пак основните предимства на онлайн пазаруването:

Удобно и практично

Онлайн магазините ти предоставят възможността да пазаруваш 24 часа в денонощието, всеки ден от седмицата. Не е необходимо да се съобразяваш с работно време, обедни почивки, да чакаш на опашки. И то пазаруваш от дома си, на топло и уютно, или където и да си. Реално можеш да пазаруваш навсякъде, единственото условие е да имаш интернет. Спестяваш си и носенето на тежки чанти, всичко ти се носи лично до дома или до което място пожелаеш.

По-евтино

Много често в интернет можеш да купиш стоките, които те вълнуват на доста по-добри цени. Причината за това е, че обикновено пазаруваш директно от продавача или производителя, без да има междинен посредник, който да оскъпява крайната цена допълнително. Включително и от чужбина може да си поръчаш стоки доста по-изгодно.

Някои търговци пък предоставят и допълнителни отстъпки, ако използваш онлайн магазина им. Много пъти и самата доставка е напълно безплатна или примерно е обвързана с покупки над определена парична стойност, което отново ти пести пари.

Достъпно, разнообразно и безопасно

В интернет може да разгледаш колкото ти се иска магазини, марки и продукти, както световни, така и местни, без да ти се налага да ходиш или пътуваш, където и да е. Онлайн може да пазаруваш по целия свят, както и когато си пожелаеш. Същевременно много търговци вече предлагат доста по-широк асортимент от продуктите си онлайн, отколкото във физическите си магазини. Имаш много по-голям избор на различни цветове, размери и модели.

Безопасно

При създалата се пандемия от коронавирус и икономическа криза, доста търговци затварят временно физическите си обекти и развиват онлайн магазините си. Така че при всеки случай интернет пазаруването предлага доста практични и атрактивни алтернативи. А и е доста по-безопасно за всички, предвид грижата за здравето и превантивните мерки.

Докато бяха затворени и много от големите търговски обекти и по-малки такива, онлайн пазаруването си оставаше един от най-подходящите и лесни канали за пазар.

Лесно изпращане на подаръци

Изпращането на подаръци до близки и приятели е по-лесно от всякога с онлайн поръчките. Когото и да искаш да зарадваш, в която и държава да е, разстоянието вече няма значение. Лесно може да изпратиш цветя или какъвто подарък си избрал. Още повече и в днешната ситуация, в която живеем и предстоящите коледни и новогодишни празници.

Предпразничните отстъпки и кампании започнаха, със сигурност ще има и още много, така че може да ги следиш вече и да си набелязваш поръчките. Важно е, разбира се, да си заделиш и осигуриш пари в личния си бюджет и за тези подаръчни покупки. Много от онлайн магазините вече предлагат и подаръчни ваучери на различни стойности, които може да поръчаш онлайн, разбира се и да изпратиш до когото искаш или пък да получиш лично в дома си.

Лесно връщане

Трябва да се има предвид и че винаги, когато дадена стока не ти хареса при получаването или има проблем с размера й, може да я върнеш или замениш. Разбира се, след като се уточниш с продавача.

 

По-лесно следене на промоциите

Сред предимствата на онлайн пазаруването пред традиционното е и по-лесното следене на промоциите. Много по-бързо в интернет може да разгледаш и проучиш къде са най-добрите цени към момента и къде какви специални или сезонни предложения има. Иначе трябва да отделиш време и средства да обиколиш физически любимите ти магазини и чак накрая да се върнеш да купиш стоките от най-изгодното място.

Пести време и е лесно за плащане

Вече споменахме основните предимства на онлайн пазаруването, като на няколко пъти споменахме и че с него всичко е по-бързо и лесно. Пестиш време при избора на стоките, при поръчването им, при доставката, както и при самото плащане. Плащането с кредитна карта или електронни пари отнема минута. В онлайн магазина слагаш избраните артикули във виртуалната кошница, плащаш и чакаш личната доставка.

Разбира се, ако си от хората, които са любители на обикалянето по магазините и пазаруването с физически и личен контакт, и шопингът за теб е вид хоби, то в интернет част от тези неща ще ти липсват, но пък ще спечелиш други.

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар