Смарт Блог

Категория Инвестиции

Съвети за предколедно пазаруване и новогодишни приготовления с разумен бюджет

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Темата за предстоящите коледни и новогодишни празници е отново на дневен ред. А с нея и треската покрай предпразничното пазаруване, всичките приготовления и обзелата ни еуфория. Ако искаш да научиш някои ценни и полезни съвети как да се справиш с разумен бюджет, може да прочетеш статията по-долу и да се потопиш в празничната магия.

 

Празниците наближават, а с тях и желанието ни да зарадваме най-близките ни хора с подаръци и изненади, както и да организираме весели семейни и приятелски празненства с богати трапези, в празничен домашен и топъл уют. Но в такива момента често осъзнаваме и че не разполагаме с огромен бюджет, за да осъществим всичките си желания и идеи.

Затова е препоръчително по-отрано да започнем с плановете, организацията и бюджетирането, така че на финала парите да ни стигнат за набелязаните неща. Полезно ще е да разпишем всичко, по отделни пера и да сметнем ориентировъчно кое колко би ни струвало, за да си съставим нашия така наречен празничен бюджет. Да преценим от какво друго можем да спестим, за да ни останат повече средства за празничните ни идеи. Както се казва, цяла година чакаме Коледа и Нова Година и ни се иска да ги изкараме, както сме си мечтали и представяли през цялото това време.

Добре би било да разчитаме на хубав годишен бонус за празниците, но все пак не можем да се осланяме изцяло на това, а и за съжаление в създалата се икономическа криза, вследствие на пандемията от COVID-19, това може би ще остане само мечта за много служители. Затова е добре ние сами да сме сигурни, че ще разполагаме с необходимите средства, за да имаме едни вълшебни коледни и новогодишни празници. Разбира се, винаги можем да се обърнем и към лесно финансово решение, теглейки бърз кредит и да си осигурим необходимите ни парични средства удобно и в кратки срокове.

С наближаването на празниците винаги се появяват и тематични статии, съдържащи различни съвети как да си осигурим едни хубави празници и същевременно да се справим в рамките на разумен бюджет.

Важно е да не оставяме всичко за последната минута, за да запазим доброто предпразнично настроение през цялото време. Трябва да си направим предварителен пълен списък на всичко, което искаме да свършим преди идването на празниците. Това ще ни помогне да сме по-организирани и нещата да се случват спокойно и навреме, без напрежение и без да се поддаваме на традиционната коледна суматоха. И най-важното, без да правим неразумни покупки, под влиянието на еуфорията и бързането. Не трябва да забравяме да носим списъка винаги с нас, по този начин си гарантираме, че няма да се отклоняваме от него и да харчим излишни пари за други неща. А и на база този списък сме си изготвили празничния бюджет, към който е важно да се придържаме, за да ни стигнат финансите.

Когато сте решили да празнувате Коледа и Нова година навън, в заведение или пък да си наемете с приятели вила, е хубаво да направите резервациите много по-отрано, за да ви излезнат значително по-евтино. Същото се отнася и ако сте решили да пътувате за празниците, независимо дали в страната или чужбина, по-ранните резервации за хотели, самолетни билети, куверти, предплатени екскурзии, ви спестяват доста средства. Както знаете в последната минута и с наближаването на празниците, цените и офертите значително поскъпват.

Разбира се, трябва и да признаем, че тези коледни и новогодишни празници ще са много по-различни от традиционните, предвид пандемията и настъпилите промени вследствие на нея, и все още така неясното бъдеще, което създава чувство на несигурност и безпокойство. Така че, ако сте решили да си останете вкъщи със семейството или пък да поканите приятели и близки, може за разнообразие да освежите обстановката в дома си, да създадете празнична атмосфера и уют. Това вече е постижимо и с доста по-ограничен бюджет, като може да изберете от най-различни идеи и аксесоари, които се пускат в продажба в големите търговски магазини още в началото на ноември, понякога дори и от края на октомври. Имате достатъчно време да разгледате и да прецените как да украсите дома си, без да харчите много излишни пари. Хубавото е и че повечето неща, ще може да ги приберете и ползвате отново за други празненства и весели поводи в бъдеще.

 

 

Относно купуването на подаръците за любимите ви хора, добре е да разгледате предварително къде са обявени най-големите намаления и промоции, и от там да вземете набелязаните неща. Желателно е да следите предложенията и в онлайн магазините. Много често покупките в интернет могат да ви излезнат много по-евтини, дори и без да плащате доставка. Включително може да поръчвате и от чужбина. Трябва да се има предвид и че с наближаването на Коледа и Нова Година, магазините стават все по-шумни и препълнени с хора, много артикули биват изкупени, или се предлагат в намалени размери и цветове, така че със сигурност колкото по-рано напазарувате толкова по-добре. Това ви дава възможност и да следите какво се случва с празничния ви бюджет и да правите спокойно обмислени промени по него, ако се налагат. Знаете, че когато човек е под стрес, е склонен да прави прибързани и невинаги до там разумни решения и покупки.

Много е важно да не се поддавате на предколедната треска за пазаруване! Наблегнете наистина на най-важните неща, без прекалено разточителство, особено и в днешната несигурна икономическа ситуация. Препоръчително е винаги да имате някакви заделени парични средства, а не да харчите всичко до край. Все пак винаги може да изникне нещо непредвидено или да ви хрумне някоя добра идея в последната минута.

Празниците са прекрасни мигове, прекарани с най-близките ни. Винаги ни се иска всичко да е идеално и да останат незабравими спомени. И така в очакване на следващите празници.

Да си пожелаем идващите коледни и новогодишни празници да бъдат много здрави, весели и спокойни!

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар