Смарт Блог

Категория Инвестиции

Топ милионери в YouTube. Кои са най-високо платените блогъри във видеопортала?

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Влизате ли често в YouTube? В следващата статия ще прочетете интересни факти за видеопортала, както и кои са най-влиятелните и високоплатени влогъри, не само по света, но и у нас. Ще разберете и как съвсем малки деца стават милионери с каналите си в YouTube.

 

YouTube става все по-магнетична услуга за по-младото и съвременно поколение, и не само, модерните технологии все повече навлизат в живота ни и привличат всички възрасти. Но все пак младежите са тези, които прекарват най-много време в интернет пространството, а за все повече хора това става работа и начин за живот, който им осигурява и доста добър стандарт. Така YouTube не спира да трупа популярност по целия свят, като дори през изминалата година успява да измести Apple от първото място в САЩ. Според изследване на Brand Intimacy сред потребители в САЩ, Мексико и Обединените арабски емирства, видеопорталът привлича емоционално все повече младежка аудитория. Според същото проучване популярността на YouTube канала се увеличава за сметка на Apple. Докато през изминалата година милениалите (младите хора от поколение Y) са били категорично най-привързани към Apple, a YouTube е заемал трето място, то през 2019 Apple слиза на второ място. Милениалите са най-привлечени и привързани към видеопортала. В Топ 10 са също Netflix, Disney, Nike, Target, Xbox, PlayStation, Google и Walmart; геймърската конзола PlayStation също набира все по-голяма скорост, за сметка на Nintendo, която постепенно губи по-челните си позиции.

Интересен факт е, че освен ползите като потребител, реално можеш и да забогатееш от YouTube, изкарвайки немалко пари, включително и да станеш милионер. И още по-интересно е, че топ милионерите във видеопортала са малки деца, като в челната тройка за миналата година са две деца на възраст 8 и 5 години, според класацията на Forbes за най-високо платените блогъри в YouTube за 2019 година. Две поредни години първото място заема Райън Каджи, който въпреки че е само на 8 е спечелил 26 милиона долара само за една година от своя канал Ryan World. В своя канал Райън разопакова играчки, споделя своето мнение за тях и тяхното качество, също така записва и детски образователни видеоклипове.

Второто място се заема от Dude Perfect, екип от пет души, които публикувайки колекции от различни каскади на фона на музика, са успели да спечелят 20 милиона долара.

На трето място е малката Анастасия Радзинская, която е едва на 5 години. Тя се ражда с церебрална парализа и лекарите за съжаление казват, че тя никога няма да може да се научи да говори. Родителите решават да създадат канал на детето в YouTube, в който редовно да публикуват видеоклипове за това как се развива момиченцето и започва да прави обикновени неща. Постепенно здравословното състояние на Анастасия се подобрява значително, като не се наблюдавали вече признаците на болестта му. Със сигурност родителите не са очаквали, че момиченцето ще стане такава голяма YouTube звезда, и то от световна величина. За 2019 година каналът е донесъл на Анастасия и семейството й 18 милиона долара, като един от най-популярните й видеоклипове има близо 1 милиард гледания.

YouTube има силата да прави топ милионери невръстни деца, както и много възрастни, разбира се. 

Интересно е и да разгледаме кои са най-влиятелните влогъри в България. Според данни над половината младежи в нашата страна избират видеопортала пред гледането на телевизия. Като заемащите местата в челната десятка според класацията на Forbes България, имат общо близо 4 милиона абонати. Според изчисления на Social Blade, ако техните канали бяха американски, те щяха да печелят между 86 хиляди и 1.387 милиона долара годишно от рекламни спотове. 

Определено YouTube е доста популярен канал у нас, като според данни на Talentmedia, 70% от използващите интернет в България, влизат поне веднъж в месеца във видеопортала. От тях 82% влизат веднъж в седмицата, а 46% го правят всеки ден, като 70% от младите хора под 25 годишна възраст гледат всеки ден YouTube. Профилът на потребителите също така показва, че те са със средно или висше образование, интерес към видео портала имат и двата пола, с лек превес при мъжете – 53%. 63% от посетителите влизат в канала през мобилните си устройства, предимно в следобедните и вечерни часове. 59% от по-младите хора дори предпочитат да са в YouTube, отколкото да гледат телевизия.

Първо място в класацията за 2019 година, заема Слави Панайотов от The Clashers с 638 хиляди абонати, който си е увеличил с близо 100% абонатите. Той стана популярен с любопитните си видеа, образователни теми и скандали. Миналата година организира качване до Мусала с 1500 души, като в последствие го и глобиха. До преди това Слави Панайотов създава предимно клипове за популярните игри Clash Royale и Clash of Clans, след това се насочва към класации и любопитни факти, което реално го изстрелва на първото място в класацията и му носи нови 340 хиляди абонати за година.

Най-голям прогрес в класацията бележат Айде БГ с 454 хиляди абонати, които за една година успяват да се изкачат от седмо място на второ. Двойката Ивайло и Християна са увеличили за година феновете си с цели 220 000. Айде БГ постояно качват смешни, образователни и предизвикателни видеа, с които тяхната популярност расте все повече, като освен нова публика, привличат и не малко спонсори. Двойката влогъри вече се занимават и с мода, като дори имат и серия от дрехи, които придобиват все повече популярност, имат и специализиран онлайн магазин, от който могат да се поръчват. През 2018 година Християна и Ивайло издадоха и книга озаглавена „Тази книга е тайна“, пълна с лични истории и поуки на двойката, а през 2020 публикуваха и втората си книга „Зад кадър“, в която разказват за своето YouTube ежедневие, как измислят идеите за клиповете си и как ги създават, като издават много тайни от личния си живот.

На трето място е Емил Конрад с 418 хиляди абонати, който въпреки, че отстъпи лидерското си място, си остава един от най-любимите и разпознаваеми влогъри в нашата страна. Напоследък той насочва усилията си към издаването на книги и продажба на тениски, шапки и други стоки. Също така често прави и спонсорски клипове, както и колаборация с други влогъри.

На четвърто място се нарежда каналът на Павел Колев и Христо Стефанов – Pavel Kolev & Icaka с 387 хиляди абонати. Те продължават да трупат популярност със забавните си скечове и гейминг съдържание. Успоредно с видео канала си, те издават авторски песни, имат хит съвместно и с Venzy. Те също издадоха своя книга, озаглавена „Играчи“, в която споделят идеи за добро настроение.

Останалите места в челната десятка са заети в последователен ред от inStanT с 381 хиляди абонати, Типично с 355 хиляди абонати, xXShadowHexXX с 334 хиляди абонати, СкандаУ с 330 хиляди фена, Venata с 323 хиляди последователи и Dido_D с 315 хиляди фена. 

Със сигурност ще има интересно развитие в YouTube канала и през цялата 2020 година, която определено е доста непредвидима и предизвикателна към момента, като онлайн пространството става все по-благоприятна за развитие среда и все по-голяма част от комуникацията се пренася в нея.

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар