Смарт Блог

Категория Инвестиции

Защо да се доверя на бързите кредити?

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

Поради финансовата криза, в резултат на Ковид пандемията и сложната политическа обстановка, все повече са случаите, в които се стига до недостиг в семейния бюджет. Едно добро решение за спокойствието на всяко семейство в такива случаи са пари назаем, които да помогнат в трудни моменти. Голяма помощ могат да окажат бързите кредити и финансовите институции, които ги отпускат. В статията ще научите повече за всички предимства на бързите кредити и защо ще бъде добре да се доверим точно на тях, когато имаме спешна нужда от пари в брой. 
 

Какво представлява бързият кредит


В днешно време бързият кредит е вече познато понятие за много голяма част от населението по света. Това е финансова услуга, която е достъпна за всички граждани и  процедурата за кандидатстване и одобрение отнема много кратък период от време.  Бързият кредит има много наименования и можете да го срещнете като “бърз заем”, “заем до заплата”, “малък кредит без поръчител” и т.н. Всички тези синоними отговарят на точно тази финансова услуга, от която обществото сякаш се нуждае все повече в днешно време. Интересното при този тип заеми е това, че няма строго определено ограничение в сумата пари, които потребителят ще пожелае да заяви – всяка институция може да отпуска от няколкостотин до няколко хиляди лева. Тук зависи какви са рамките, които фирмата е определила предварително. 

Бързите кредити са създадени, за да помогнат на хората, които имат спешна нужда от пари за покриване на различни финансови плащания. Това могат да са плащане на сметка, връщане на друг заем, пари за техника, потребност от пари за покриване на битови нужди или почивка и т.н. Има два модела на кандидатстване и отпускане на бърз кредит – онлайн и офлайн. Онлайн е по-разпространеният начин за кандидатстване, като при него всичко се случва чрез предварително създадени уеб сайтове, които съдържат цялата информация относно тегленето на кредита, условията по погасяването и възможността за взимане на определената сума. Някои фирми дори нямат физически офиси, а предлагат само онлайн своите услуги. Това, което потребителят трябва да направи е да попълни личните си данни, след това служители на институцията ги обработват като всичко това се случва за минути. След проведената проверка, лице от компанията се свързва с кандидата и уточнява допълнителна информация, ако има нужда от такава. Крайната стъпка е получаването на одобрението и отпускането на самия заем. Бързината се изразява в това, че целият процес се развива в рамките на деня като в по-голямата част от случаите клиентите могат да получат парите си до 15 минути след кандидатстване. 


Другата опция е офлайн. Някои клиенти нямат достъп до интернет, не се доверяват напълно на онлайн процедурата или им е по-удобно да зададат всички свои въпроси на консултант. Затова компаниите предлагат на хората следните услуги - посещение в офис, кандидатстване по телефона или чрез кредитен консултант, който организира среща на живо. По този начин клиентите могат да получат желания от тях заем офлайн. Бързите кредити в България се регулират от Закон за потребителските кредити – ЗПК. 


Предимствата на бързия кредит се изразяват в:

  • Светкавична бързина

Едно от основните неща, на които потребителите обръщат внимание е това, че за разлика от банките, фирмите за бързи кредити предлагат много експедитивно, дори понякога моментно одобрение. Всеки потребител, който има спешна нужда от пари, би бил много улеснен по този начин, получавайки ги на деня.  

 

  • Възможност за онлайн кандидатстване 

Друго предимство е това, че цялата процедура по кандидатстване е много улеснена и в някои случаи може да се случи изцяло онлайн. В днешно време голяма част от хората използват интернет за всичко – от пазар на определени стоки, до получаване на ежедневна информация за света, работа и други. И предвид удобството от опростените процедури и бързината на одобрение, в последните години търсенето и потреблението на бързите кредити е значително повишено. 

 

  • Улеснена и либерална процедура на кандидатстване 

Следващо предимство е свързано с това, че бързите кредити се отпускат по-либерално от гледна точка на одобрението и изискванията към клиента. Има фирми, които дават възможност на всеки човек, независимо от финансовото му положение, да кандидатства за заем и да бъде одобрен. Много често този тип институции не посочват като задължително условие да имаш трудов договор, както и стабилен, доказан месечен доход, което е сериозно предимство. В случай че човек изпадне в труден период или остане за известно време без работа, бързите кредити  могат да са добро решение, което да му помогне да преживее финансово през това време и да му осигурят необходимото спокойствие. Повечето банкови институции не предлагат подобни либерални условия. Също така фирмите за бързи заеми, предлагат и отпускат парични суми на клиенти, които имат лошо кредитно досие. Те дават възможността на клиентите да погасят всички забавени заеми, теглени от други места, да изчистят досието си и да може спокойно да теглят пари занапред, ако имат нужда. 


Защо трябва да се доверим на бързите кредити

Както споменахме в статията, има много предимства, които са основна причина да се доверим на бързите кредити. Именно заради това, можем да се възползваме от услугите на небанковите финансови институции, не само когато имаме спешна нужда от пари, а и когато искаме да си помогнем с определена сума пари за определени покупки, стоки на изплащане и т.н. Примерите, които можем да ти дадем относно това за какво могат да се използват парите, отпуснати от кредитна институция, са много. 


Друга причина  да се доверим на тези компании се изразява в това, че те се регулират от закон, както всяка друга банкова и кредитна фирма. Всичко, което се случва като дейност, е напълно изрядно и няма причина да съществува каквото и да е било притеснение от страна на потребителите. Прозрачните условия, които се предлагат на пазара от фирмите за бърз заем, също са причина за доверие и за спокойно теглене на кредит. 


Във видеото по-долу можете да видите 5 трика за спестяване на пари, които да са ви от полза за добро организиране на финансите ви или изтегления от вас кредит 
 

Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар