Смарт Блог

Категория Инвестиции

Звездните наследници и техните семейни богатства

0 Коментара
Споделяния
Сподели във Facebook
Сподели във Twitter

В статията по-долу ще продължим с темата за звездните наследници, техните семейства, професионален път и успехи. Със сигурност ще научите още много интересни и любопитни факти за техния живот и размер на богатствата им. 

 

Много от наследниците на най-богатите и успешни хора в света ще получат огромно богатство, ако вече не са го получили. Това са представители както на технологичния свят, така и на други бизнес сфери, които са успели да развият успешно бизнес идеите си и да популяризират брандовете си в световен мащаб, натрупвайки огромни състояния. Според Business Insider, над 35 семейства по света, с богатства в размер на милиарди, са с наследници под 40 годишна възраст. Всички те ще притежават доста сериозен капитал като наследство.

 

Джеф Безос, основателят на Amazon остана най-богатият човек на планетата, дори след развода със съпругата си, както често се коментира след тяхната раздяла. Те имат 3 деца и една осиновена дъщеря, като значителното му състояние се оценява на около 156 милиарда долара.

 

Друга световноизвестна и богата двойка Бил и Мелинда Гейтс имат 3 деца. Семейството им се смята за второто най-заможно на планетата, с натрупано богатство от около 96 милиарда долара, благодарение на създаването на Microsoft. Фамилията е известна и с филантропската си дейност и редица благотворителни кампании, които подкрепят със сериозни парични средства. Бил Гейтс, заедно с Уорън Бъфет са и сред милиардерите филантропи, обещали да разпределят състоянието си за различни благотворителни каузи, без да продължават да трупат повече капитал за в бъдеще. Двамата са основателите на организацията The Giving Pledge, в която призовават да се включат колкото се може повече богати хора по света, които имат желание да подкрепят с парите си различни благородни каузи. Всяко от децата на Бил Гейтс ще наследи по 10 милиона долара, а всички останали финансови средства ще бъдат дарени.

 

Бернар Арно, изпълнителният директор на производителя на луксозни стоки LVMH, е смятан за най-богатият европеец. Той има пет деца общо от двата си брака, като три от тях са под 30 годишна възраст и две са над 40 години. Четирима от наследниците му вече участват активно в семейния бизнес, който включва големи марки като Dоm Реrіgnоn, Luіѕ Vuіttоn, ТАG Неuеr и доста други световноизвестни брандове.

 

Марк Зукърбърг, основателят на Фейсбук, има две малки дъщери, съответно на по 4 и 6 години. Натрупаното му състояние се определя на около 62,3 милиарда долара, като и двамата със съпругата му също подкрепят и са част от вписаните дарители на благотворителната организация The Giving Pledge, набираща все по-голяма популярност.

 

Бившият кмет на Ню Йорк и основател на Bloomberg, Майкъл Блумбърг има две дъщери, на възраст 38 и 42 години. Той е сред най-богатите хора в света, със състояние от около 55,5 милиарда долара. След време двете му дъщери ще получат като наследство малка част от тези пари, защото Майкъл Блумбърг също е решил, че не иска да увеличава богатството си, а желае да дарява парични средства за различни благотворителни каузи.

 

Лари Елисън, основателят на технологичната компания Oracle, има две деца. Той също се нарежда в челните места на най-заможните хора на планетата с богатство от около 62 милиарда долара. Децата му вече са наследили милиони под формата на акции, като дъщеря му включително е получила и подарък от наследството в размер на милиони за 25-тия си рожден ден. Наследниците му са избрали за свой професионален път филмовата индустрия и кариерите им се развиват доста успешно в тази сфера към момента. Лари Елисън също подкрепя благотворителната организация на Уорън Бъфет и Бил Гейтс - The Giving Pledge.

 

Основателят на Dell, Майкъл Дел има 4 деца. Семейството му най-вероятно ще запази състоянието си, защото дъщеря му Алекса е сгодена за милионера Аршия Рефоуа, който има сериозен бизнес в областта на недвижимото имущество, който се развива доста успешно.

 

Лари Пейдж, единият от основателите на Гугъл, има две деца на по 10 и 12 годишна възраст. Той полага доста усилия да пази личния си живот настрана от публичния интерес и любопитство. Богатството му се оценява на около 50 милиарда долара, спечелени през годините от създаването на Гугъл. През 1998, заедно със Сергей Брин, те слагат основите на развитието на световната интернет мрежа. И двамата са декларирали своята подкрепа за инициативата The Giving Pledge и готовността си да даряват много парични средства за различни каузи. Сергей Брин също има две деца от бившата си съпруга, които са малки и са още в началното училище. Те ще наследят в бъдеще доста сериозен капитал, тъй като майката Ани Уойсики е изпълнителен директор на биотехнологичната компания 23andMe. Нейното състояние се оценява на около 440 милиона долара, а това на Сергей Брин – на около 53 милиарда.


Амансио Ортега, собственикът на модния гигант Inditex, има общо 3 деца от двата си брака. Той също се нарежда сред най-богатите и успешни хора на планетата, с натрупано финансово състояние от около 62,7 милиарда долара. Голямата му дъщеря, която сега е на 37 години, работи в Zara, като креативен консултант.


Мукеш Амбани, най-заможният човек в Индия, има три деца, на възраст над 20 години, като те всичките участват вече активно в бизнеса му. Неговата заможност се оценява на около 50 милиарда долара.


Със сигурност богатите родители се опитват да научат децата си на най-ценните уроци, които са научили през живота си както за личното щастие и успех, така и за професионалното развитие и печеленето на много пари. Дават им насоки как да продължат семейното богатство и да развиват успешно бизнес проектите, макар и и много от наследниците да избират свой собствен професионален път и посока, в която да се развият и изтъкнат. Във видеото по-долу може да видите кои са 10-те основни съвета за успех на Уорън Бъфет, със сигурност ще са ви интересни Той вярва, че всеки трябва да избере и има свой модел за подражание, менторите според него са важна част от успеха на всеки:


Маргарита Сарахошева

Маргарита Сарахошева

Бранд Мениджър

Препоръчани постове

    Item 1 of 0
    Въведи коментар