Новини

СИТИ КЕШ отново партньор на „Футболист на годината“

София / януари 2017

И през тази година СИТИ КЕШ беше един от основните спонсори на традиционната класация Футболист на годината на България за 2016г. Официалната церемония по връчване на наградите се проведе на 7 януари 2017г. във Vivacom ArtHall и беше излъчена по Българската Национална Телевизия.

Големият победител в гласуването на спортните журналисти – полузащитникът на националният отбор и Спартак Москва – Ивелин Попов, беше излъчен с разлика от само 3 точки от втория Светослав Дяков от Лудогорец. Трети остана отличеният и за вратар на годината Владислав Стоянов, отново от Лудогорец.

Очаквано тимът от Разград взе най-много награди в различните категории на анкетата общо 12, включително тези за най-добър треньор, най-добър полузащитник и най-добър чужденец в първенството. Най-добрият нападател за 2016г. е Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив, а най-добрият защитник – Димитър Пиргов от Левски. За най-проспериращ млад състезател наградата спечели Петко Христов от Славия. Отличия бяха връчени и за дебют през 2016г. на Ияд Хамуд от Локомотив Пловдив и Кристиян Добрев от Ботев Пловдив.

През 2017г. за първи път бе връчен приз “Лъвско сърце” на името на Трифон Иванов, за проявени мъжество и характер и за себераздаване по терените. Наградата спечелиха близнаците Веселин и Йордан Миневи и Димитър и Илко Пиргови. Братята играха един срещу друг малко, след като загубиха бащите си.

Отличие за цялостен принос за развитието на българския футбол бе връчено на президента на българския футболен съюз Борислав Михайлов за изградената нова национална база в Бояна.